22 Ağustos 2013 Perşembe

İZMİR ÇIKIŞLI BALKANLAR//YURT DIŞI TURU

İZMİR ÇIKIŞLI /YURT DIŞI /AVRUPA TURLARI


 


Tur Açıklaması

Tur Başlangıc Tarihi     : 12 Ekim 2013     Ulaşım Tipi      : Otobüs    Fiyat : 600 Euro      
Tur Bitiş Tarihi              :  20 Ekim 2013      Pansiyon Tipi  : Oda-Kahvaltı        
1.GÜN : 

12 EKİM CUMARTESİ KAVALA
Saat 07.00’de İzmir‘den belirlenen noktadan konuklarımızı aldıktan sonra yola çıkıyoruz. Çanakkale, Keşan üzerinden, yolda vereceğimiz uygun molaların ardından İpsala Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra, akşam saatlerinde Kavala’ya varıyoruz, otele yerleşme ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz akşam Kavala Limanı’nda akşam yemeği alabilirler. Konaklama Kavala’da otelimizde

2.GÜN : 

13 EKİM PAZAR OHRİD
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Makedonya ya doğru yola çıkıyoruz.Mecitli sınır kapısından gümrük işlemlerini tamamlayıp Manastır ( Bitola) ulaşıyoruz.Burada Atamızın okulu olan askeri rüştiye yi geziyoruz.Manastırda İsakiye cami,saat kulesi.pekmez meydanı,Osmanlıdan kalan orduevi,telgrafhane, göreceğimiz yerler arasındadır.Manastır gezimizi tamamlayıp yol güzergahında bulunan Resne de Resne li Niyazi nin sarayını ziyaret edip bir saatlik bir yolculuktan sonra Ohri ye ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Ohri otelimizde.

3.GÜN : 

14 EKİM PAZARTESİ OHRİD
Otel’de alınan sabah kahvaltısından sonrasında Ohrid turumuza başlayarak tarihi türk evleri arasından kaleye doğru yürüyoruz. Ziyaret edeceğimiz yerler arsında Ayasofya Camii, Fatih Camii, Ohri Kalesi ve Roma Tiyatrosu’nu gördükten sonra Mehmet Hayati Baba türbe ve tekkesini ziyaret edip Çınar Meydanı üzerinden, hediyelik eşya satan dükkânların arasından göle doğru yürüyoruz. Göl kenarında kısa bir anlatımdan sonra Avrupa’nın en derin ve temiz gölü olan Ohri Gölü’n de isteyen misafirlerimizle tekne turu yapıyoruz. Sonrasında Struga’da Ohri Gölü’n de doğal ortamda yetişen benekli alabalıktan oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra. Şairleri buluşturan şiir akşamları ile ünlü Struga’da Kara Dirim Nehri’nin Ohri Gölü’nden çıkış yerinin gördükten sonra dileyen misafirlerimizle akşam Balkan gecesine katılıyoruz.Müzik + yemek +İçki +Halk oyunları ile güzel bir gecenin ardından Arnavutluğa doğru yola çıkıyoruz. Geceleme otobüsde.

4.GÜN : 

15 EKİM SALI BUDVA
Yol güzergahımız Karadağ ile Arnavutluk arasında sınır oluşturan İşkodra Gölü'nün ucunda kurulu İşkodra şehrnii panaromik olarak gezdikten sonra Karadağ’a hareket ediyoruz. Sabah saatlerinde Budva’ya ulaşıyoruz. Budva şehir merkazinde Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi geziyoruz. Restorasyon çalışmaları devam eden muhteşem Sveti Stefan'ı görüyoruz.Konaklama BUDVA’da otelimizde.

5.GÜN : 

16 EKİM ÇARŞAMBA DUBROVNİK
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tarih boyunca Coğrafi şartlarından dolayı Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen Kotor'a geçiyoruz. Eski Şehir, Tarihi Saat Kulesi, Aziz Tripun ve Nicola Kiliselerini gezdikten sonra doğal güzelliği ile bizleri büyüleyecek olan Kotor Körfezini geçiyoruz ve Dubrovnik’e hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda Herceg Novi Kasabasını panaromik olarak gezdikten sonra İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik'in en eski ticaret limanlarından Dubrovnik’e ulaşıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olan Eski Şehir Meydanı ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic'in Heykeli, Tarihi Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rektor Sarayı, şehir kapıları ve diğer önemli yapılar görülecektir.Alış veriş ve yemek icin verilen serbest zamanın ardından otelimize yerleşme.Geceleme Dubrovnik otelimizde.

6.GÜN : 

17 EKİM PERŞEMBE SARAY BOSNA
Sabah Kahvaltımızı Otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Mostar'a doğru hareket ediyoruz ve Bosna-Hırvat sınırından geçerek ilk durağımız olan Osmanlı Köyü Poçitel’e ulaşıyoruz Poçitel Köyü gezimizin ardından, Mostar’a ulaşıyoruz. Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamamı gördükten sonra Saraybosna’ya ulaşıyoruz ve turumuza başlıyoruz. Meşhur Baş Çarşı, Tarihi Osmanlı Hanı, Morica Han, Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, Batı tarzı binalarını görebileceğimiz yerler arasındadır. Gezilerimiz sonrasında akşam yemeğimizin ardından Üsküp e doğru yolumuza devam ediyoruz Geceleme otobüsde.

7.GÜN : 


18 EKİM CUMA ÜSKÜP
Üsküp de otelimize yerleşme ve kısa bir süre dinlenmenin ardından Üsküp şehir turumuzda Taş Köprü, Makedonya Meydanı, Üsküp Kalesi, Kapan ve Sulu Hanları, Alaca Camii, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Çifte Hamam ve Davut Paşa Hamamları, Rahibe Teresa Anıtı görülecek yerler arasındadır.Serbest zamanımızda Şuşka biberi, Ustrumca yer fıstığı ve Yöresel çarıklar tavsiyelerimiz arasındadır. dileyen misafirlerimizle Üsküp en güzel yerlerinden biri olan baraj kenarında, keyifli bir ortam ve doğal güzellikler içinde hep birlikte akşam yemeğine katılıyoruz.. Konaklama Üsküp otelimizde.

8.GÜN : 

19 EKİM CUMARTESİ
Kahvaltımızın ardından Selanik e doğru yola çıkıyoruz Selanik gezimize ulu önder Atatürk’ ün evini ziyaret ederek başlıyoruz. Panaromik şehir turumuzda; Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Hamza Bey Camii, E.Venezelo - P.Konstantin heykelleri, Aristoteles, Elefterios meydanları görülecek yerler arasındadır.Akşam dileyen misafirlerimizle sirtaki gecesine katılıyoruz Konaklama Selanik otelimizde.
9.GÜN : 

20 EKİM PAZAR
Sabah kahvaltısının ardından İpsala ‘ya hareket.Yolumuz üstendeki İskeçe ‘de çay kahve molası verdikten sonra sınır işlemlerimizin ardından Çanakkale yolu ile akşam saatlerinde İzmir'de oluyoruz.


Ücrete Dahil Olan Hizmetler:   
 

Lüx tur otobüsleri ile ulaşım   
 Ücrete Dahil Olmayanlar
 *6 Gece 4* ve 5* otellerde konaklama    
  *Otellerde alınan sabah kahvaltıları    

 Ücrete Dahil Olmayan hizmetler :

*Öğle ve Akşam yemekleri        
*Müzeler ve ören yerleri giriş ücretleri          
*Kişisel harcamalar      
 *120 € Vize ücreti ve hizmet bedeli      
  *20 € Seyehat Sigortası   
 
*15 TL yurt dışı çıkışı fonu